sosy 07.07.2023

tkemali z żółtej śliwki

30 min
4 porcje
Tkemali z żółtej śliwki
helgira, stock.adobe.com
0

Nawet jeśli nie planujesz teraz robić sosu, Zachowaj ten przepis na przyszłość. Tkemali z żółtej śliwki doskonale uzupełni smażone i pieczone mięso, gotowane ziemniaki i ryby gotowane w dowolny sposób. To naprawdę wszechstronny suplement.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj śliwki, pokrój na pół i obierz.

Włóż owoce do garnka, dodaj wodę i gotuj przez 15 minut.

Wrzuć do durszlaka, a następnie przetrzyj przez sito.

Zmiel ostrą paprykę i czosnek w blenderze.

Wymieszaj puree śliwkowe, półfabrykat z czosnkiem, przyprawami, cukrem i gotuj przez 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj sól do smaku i po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy