Niesamowity przepis dla miłośników ryb. Nawet początkujący może przygotować kremowy sos kawiorowy do łososia. Zaleca się Przyprawianie ich pieczoną lub smażoną rybą. Zwracam uwagę na fakt, że nie można przechowywać gotowego sosu dłużej niż 1 dzień.
Składniki
- śmietana - 200 ml
- parmezan - 30 g
- czerwony kawior - 3 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,3 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj parmezan na drobnej tarce.
Śmietanę wymieszać z mielonym pieprzem i solą.
Ustaw na małym ogniu i gotuj przez 3-5 minut, często mieszając. Masa powinna lekko zgęstnieć.
Zdejmij patelnię z ognia, dodaj kawior, starty parmezan i dobrze wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy