Soczyste kulki mielone są często przygotowywane na makaron lub tłuczone ziemniaki. Ale można je również podawać jako niezależne danie. Aby nadać mu ostateczny akcent, przygotuj sos do klopsików. Mówię świetny przepis.
Składniki
- cebula - 1 rzecz
- Pasta pomidorowa - 50 g
- śmietana - 150 ml
- oliwa z oliwek - 2 art.
- Curry - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- papryka - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 CZ. l.
- woda - 250 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Umieść na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor.
Dodaj śmietanę, przyprawy, sól i koncentrat pomidorowy zmieszany z wodą.
Dusić przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy