pieczenie 14.02.2022

placki z pokrzywy i buraków

25 min
5 porcji
Placki z pokrzywy i buraków
nikolaydonetsk, stock.adobe.com
0

Planujesz dodać więcej świeżych warzyw do swojej diety? W takim razie ten przepis przyda się! Przypominam, że praca ze świeżymi pokrzywami musi być koniecznie w rękawiczkach. Możesz je usunąć, gdy ciernista roślina zostanie już poparzona wrzącą wodą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj buraki, koperek i parzoną pokrzywę.

Połącz ciepły kefir, jajka, sól i mielony pieprz.

Dodaj posiekane warzywa, przesianą mąkę i dobrze wymieszaj.

Na rozgrzanej do czerwoności patelni z masłem wyłóż łyżką małe wyspy ciasta. Smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy