W większości przypadków podczas serwowania Olivier miesza się w dużej salaterce. Ale możesz go ugotować w porcjach. A potem proponuję zrobić to warstwami, ponieważ w ten sposób danie okazuje się znacznie bardziej eleganckie i piękne.
Składniki
- filet z kurczaka - 300 g
- ziemniaki - 300 g
- marchew - 200 g
- zielony groszek - 140 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- majonez - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka, ziemniaki, marchewkę i jajka oddzielnie, aż będą ugotowane.
Pokrój wszystkie składniki w kostkę Oliviera.
Ułóż warstwy: ziemniaki, marchewki, kurczaka, majonez, groszek, jajka, ponownie kurczaka i ponownie majonez.
W razie potrzeby możesz częściej smarować warstwy majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy