sałatki 22.01.2022

ciepła sałatka z funchozy, kurczaka, pikli i papryki

25 min
6 porcji
Ciepła sałatka z funchozy, kurczaka, pikli i papryki
Kirill, stock.adobe.com
0

Teraz dania azjatyckie stały się niezwykle popularne na całym świecie. Można je zamówić w domu, zjeść w restauracji, a nawet ugotować samodzielnie. Przedstawiam Wam wspaniały przepis na ciepłą sałatkę z funchozy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz zimną wodą.

Filet z kurczaka opłucz, dokładnie osusz i pokrój.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i dobrze zrumień każdy kawałek.

Wlej 150 ml wody, przykryj i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Pokrój pikle, marchewki, warzywa, obrane bułgarski i ostra papryka.

Wrzuć warzywa na patelnię z mięsem, dodaj funchozę, wymieszaj i przykryj.

W osobnym pojemniku połącz ocet ryżowy, mieloną kolendrę, sól i paprykę.

Dodaj przygotowany sos do sałatki i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy