W przypadku tej sałatki radzę lekko podsmażyć mięso kraba w cieście lub tempurze do smaku. Ciepłe i chrupiące, ciekawie komponuje się ze świeżą sałatą i warzywami. Bardzo smaczny, szybki i prosty japoński przepis!
Składniki
- mięso kraba - 200 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- bułka tarta (tempura) – 1 art.
- sałata - 0.5 pęczek
- Mieszanka sałatek - 1 garść
- pomidory koktajlowe - 150 g
- kawior rybny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż mięso kraba na kawałki, zanurz w ubitym jajku i tempurze, a następnie smaż dosłownie przez kilka minut.
Posiekaj sałatę i sałatkę, dodaj połówki wiśni.
Ułóż mięso kraba i kawior rybny na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy