sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwoną fasolą, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem

1 godz. 15 min.
4 porcje
Sałatka z czerwoną fasolą, rukolą,pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
grinchh, stock.adobe.com
0

Fasola jest popularna w wielu krajach. Z nią przygotowują zupy, przekąski, gulasze i sałatki. Proponuję dziś zatrzymać się w tej drugiej kategorii i przygotować zdrową sałatkę z fasolą. Może być podawany jako niezależne danie z grzankami lub chlebem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwoną fasolę i moczyć przez 2 godziny.

Zmień wodę i gotuj na małym ogniu, aż będzie miękka. Średnio zajmuje to 40-60 minut.

Przekrój pomidory koktajlowe na pół.

Parmezan zetrzyj cienkimi plasterkami na specjalnej tarce.

Połącz gotowaną fasolę, pomidory, rukolę i parmezan.

Dodaj sól, mielony pieprz i olej.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy