Wodorosty zawsze tworzą przepyszne sałatki. Ponadto możesz użyć szerokiej gamy składników. Podoba mi się ta opcja. Świeże warzywa i pachnące warzywa nadają potrawie wyjątkowy aromat, smak i soczystość.
Składniki
- kapusta (Biała) – 350 g
- kapusta morska (marynowane) – 250 g
- marchew (średni) – 1 rzecz
- koperek - 3 gałązki
- ocet jabłkowy - 2 łyżeczka
- Olej roślinny - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj białą kapustę w cienkie paski.
Dodaj ocet, sól i lekko rozgnieć rękami.
Posiekaj koperek, zetrzyj marchewki.
Wszystko wymieszaj, dodaj kapustę morską i w razie potrzeby doprowadź do soli.
Dopraw sałatkę olejem i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy