Podczas gdy długo oczekiwana podróż do Tajlandii jest opóźniona, proponuję stopniowo zapoznać się z egzotyczną kuchnią w domu. Aby to zrobić, najlepiej jak to możliwe, Ten przepis jest odpowiedni. Sałatka z mięsem jest równie smaczna na zimno i na gorąco.
Składniki
- filet z kurczaka - 200 g
- Funchoza - 200 g
- papryka - 2 kawałki
- ogórki - 150 g
- Olej roślinny (bez zapachu) – 2 art.
- olej sezamowy - 1 art.
- ocet ryżowy - 1 art.
- sos sojowy - 1 art.
- sól - do smaku
- woda (wrząca woda) – 2 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść Funchozę na patelni, zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 5 minut.
Wrzuć makaron do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.
Pokrój kurczaka, paprykę i ogórki.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż filet z kurczaka, aż będzie ugotowany.
Pokrój schłodzonego kurczaka na jeszcze mniejsze kawałki.
Połącz funchozę, kurczaka, ogórki i paprykę.
W osobnej misce połącz ocet, olej sezamowy, sos sojowy i sól.
Wlej sos do sałatki, wymieszaj i odłóż na pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy