sałatki 22.01.2022

tajska sałatka z funchozą, kurczakiem, ogórkami i papryką

25 min
5 porcji
Tajska sałatka z funchozą, kurczakiem, ogórkami i papryką
Nadezhda, stock.adobe.com
0

Podczas gdy długo oczekiwana podróż do Tajlandii jest opóźniona, proponuję stopniowo zapoznać się z egzotyczną kuchnią w domu. Aby to zrobić, najlepiej jak to możliwe, Ten przepis jest odpowiedni. Sałatka z mięsem jest równie smaczna na zimno i na gorąco.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść Funchozę na patelni, zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Pokrój kurczaka, paprykę i ogórki.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż filet z kurczaka, aż będzie ugotowany.

Pokrój schłodzonego kurczaka na jeszcze mniejsze kawałki.

Połącz funchozę, kurczaka, ogórki i paprykę.

W osobnej misce połącz ocet, olej sezamowy, sos sojowy i sól.

Wlej sos do sałatki, wymieszaj i odłóż na pół godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy