Czy kiedykolwiek próbowałeś mieszać buraki z szynką? Jeśli nie, ten niezwykły przepis jest całkowicie do twojej dyspozycji! Radzę nie mieszać sałatki przed podaniem zbyt dokładnie, aby nie zabarwiła się całkowicie na różowo.
Składniki
- szynka - 300 g
- Burak - 2 kawałki
- sałata lodowa - 1 Kochan
- zielony groszek (w puszkach) – 1 puszka
- fasolka szparagowa - 150 g
- pietruszka - 0.5 pęczek
- oliwa z oliwek - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zawiń buraki w folię i piecz w 190 stopniach przez około 45 minut, w zależności od ich wielkości.
Gotuj zieloną fasolkę przez 2-3 minuty po ugotowaniu.
Pokrój wszystkie składniki do smaku i włóż sałatkę do talerzy.
Dopraw oliwą z oliwek i dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy