Wykwintna sałatka z kalmarów stanie się twoją dumą i główną ozdobą świątecznego stołu. Podawaj na ciepłym talerzu. Dzięki temu smak i aromat potrawy będą jeszcze bardziej wyraziste. Przygotowanie takiej sałatki jest zaskakująco proste.
Składniki
- kalmary (gotowane) – 2 tusze
- pomidory koktajlowe - 150 g
- Mieszanka sałatek - 50 g
- oliwki (bez pestek) – garść
- parmezan - 50 g
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalmary, pomidory, parmezan i oliwki.
W małym naczyniu połącz sos sojowy, oliwę z oliwek i sok z cytryny.
Połącz kalmary, parmezan, sałatkę, pomidory i oliwki.
Dodaj sól, zmielony pieprz i przygotowany dressing.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy