sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; bransoletka z granatu & 187; z wołowiną i orzeszkami pinii

25 min
6 porcji
Sałatka
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Na świątecznym stole zawsze gotuję ulubione danie mojej rodziny-sałatkę "bransoletka z granatu". Ostatnim razem, aby urozmaicić, wypróbowałem przepis z wołowiną i orzeszkami pinii. Okazało się bardzo smaczne i niezwykłe!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę, obrane jajka i cebulę.

Obierz ziemniaki, buraki i zetrzyj na grubej tarce.

Ostrożnie pokrój granat i podziel na ziarna.

Umieść szklankę wysmarowaną olejem roślinnym na środku talerza.

Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: wołowina, cebula, ziemniaki, orzeszki piniowe, jajka i buraki. Po wołowinie, ziemniakach i burakach dodaj sól, mielony pieprz i majonez.

Udekoruj sałatkę na całej powierzchni ziarnami granatu. Delikatnie ubij go dłonią.

Ostrożnie wyjmij szklankę i włóż sałatkę do lodówki na 1,5-2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy