Sałatka & 171; bransoletka z granatu & 187; z wołowiną i orzeszkami pinii
Na świątecznym stole zawsze gotuję ulubione danie mojej rodziny-sałatkę "bransoletka z granatu". Ostatnim razem, aby urozmaicić, wypróbowałem przepis z wołowiną i orzeszkami pinii. Okazało się bardzo smaczne i niezwykłe!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę, obrane jajka i cebulę.
Obierz ziemniaki, buraki i zetrzyj na grubej tarce.
Ostrożnie pokrój granat i podziel na ziarna.
Umieść szklankę wysmarowaną olejem roślinnym na środku talerza.
Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: wołowina, cebula, ziemniaki, orzeszki piniowe, jajka i buraki. Po wołowinie, ziemniakach i burakach dodaj sól, mielony pieprz i majonez.
Udekoruj sałatkę na całej powierzchni ziarnami granatu. Delikatnie ubij go dłonią.
Ostrożnie wyjmij szklankę i włóż sałatkę do lodówki na 1,5-2 godziny.