
Przygotuj babeczki owsiane na śniadanie lub podawaj je jako przekąskę - z pewnością rozjaśnią Twój dzień! Babeczki owsiane są doskonałym źródłem białka roślinnego i błonnika, a także zawierają wiele ważnych witamin i minerałów.
Składniki
- płatki owsiane - 100 g
- kefir - 1 szkło
- twaróg - 200 g
- jaja kurze - 1 szt.
- mąka - 100 g
- miód - 3-4 art.
- soda spożywcza - 1 łyżeczka
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj płatki owsiane z kefirem i odstaw na 20 minut. Dodaj miód.

Przetrzyj twaróg przez sito i przenieś do miski z płatkami. Dodaj jajko, mąkę, sodę i proszek do pieczenia, wymieszaj.

Włóż ciasto do kokilek i piecz babeczki przez 30-40 minut w 170 stopniach w piekarniku. Sprawdź gotowość wykałaczką, powinna wyjść sucha.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy