Bazę sernika można zrobić z ciasta. I nie możesz tracić czasu i wziąć gotowe ciasteczka. Okazuje się równie smaczny, tylko dodatkowo szybszy! I tym razem proponuję zrobić sernik z twarogu. Ale uważaj, żeby był grubszy.
Składniki
- ciasteczka - 230 g
- masło - 100 g
- twaróg - 600 g
- mleko - 100 ml
- jaja kurze - 4 kawałki
- cukier waniliowy - 1 art.
- skórka pomarańczowa - 2 art.
- cukier puder - 200 g
- miód - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel masło ciasteczkami i ubij bazę do formy.
Ubij pozostałe składniki blenderem zanurzeniowym przez 10 minut.
Wlej masę twarogową na podstawę.
Umieść formę sernika na blasze do pieczenia z wodą i piecz przez godzinę w piekarniku w temperaturze 160 stopni.
Pozostaw w uchylonym, wyłączonym piekarniku na kolejne 40 minut i ostudź.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy