Chcesz rozpieszczać rodzinę domowym deserem? Przygotuj pianki Kokosowe! To łatwiejsze niż na pierwszy rzut oka. Przeczytaj uważnie przepis, przygotuj niezbędne produkty, a także mikser i formę o wymaganym rozmiarze.
Składniki
- białka jaj - 2 kawałki
- mleko - 100 ml
- cukier puder - 150 g
- wiórki kokosowe - 100 g
- kwas cytrynowy - na czubku noża
- żelatyna - 10 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Żelatynę zalać zimnym mlekiem i odstawić na 10 minut.
Schłodzone białka ubij z cukrem pudrem i kwasem cytrynowym na stabilne szczyty.
Dodaj żelatynę, płatki kokosowe i ubijaj wszystko razem przez 2-3 minuty.
Włóż grubą masę do przygotowanej formy i wstaw do lodówki na 4 godziny.
Wyjmij i pokrój na kawałki o dowolnym kształcie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy