desery 24.07.2023

Tiramisu z mango

30 min
4 porcje
Tiramisu z mango
Keitma, stock.adobe.com
0

Zwracam uwagę na oryginalną wersję popularnego deseru. Tiramisu z mango można gotować o każdej porze roku, ponieważ teraz sklepy są pełne egzotycznych owoców. Najważniejsze jest, aby wybrać spośród nich najbardziej dojrzałe i soczyste, ponieważ ostateczny wynik zależy bezpośrednio od tego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podziel jajka na białka i żółtka.

Ubij żółtka z cukrem na biało.

Ubij białka z kwasem cytrynowym na ostre szczyty.

Wymieszaj masę białkową z rozgniecionymi żółtkami i mascarpone.

Obierz Mango, odetnij miąższ z pestek.

Posiekaj część w blenderze, resztę pokrój i odłóż na bok do dekoracji.

W szerokiej filiżance wymieszaj kawę z rumem.

Połóż trochę puree z mango na dnie przygotowanych szklanek.

Zanurz ciasteczka w aromatycznej kawie i ułóż na wierzchu warstwę Mango.

Dodaj trochę kremu.

Ponownie ułóż puree z mango, ciasteczka zanurzone w kawie i warstwę kremu. Powtarzaj czynności, aż szklanki się napełnią.

Na wierzch ułóż warstwę kremu, udekoruj kawałkami mango i posyp kakao.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy