Istnieją różne sposoby, aby sernik był słodszy i nie wymaga nawet cukru. Na przykład taki przepis z mascarpone i skondensowanym mlekiem nie pozostawi nikogo obojętnym. Radzę podawać deser z ulubionym sosem jagodowym z kwaskowatością.
Składniki
- ciasteczka (piasek) – 300 g
 - masło - 150 g
 - mascarpone - 500 g
 - wanilina - 0.5 łyżeczka
 - mielony cynamon - 1 łyżeczka
 - śmietana (30%) – 300 ml
 - mleko skondensowane - 200 g
 - żelatyna - 25 g
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozdrobnij ciasteczka z masłem i włóż podstawę do formy.
Napełnij żelatynę wodą zgodnie z instrukcją.
Ubij pozostałe składniki, aż będą gładkie, dodaj żelatynę i ponownie ubij.
Wlać nadzienie na spód i dokręcić sernik folią.
Włóż go na noc do lodówki.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy