Kotlety warzywne są darem niebios nie tylko dla wegetarian, ale dla każdego, kto chce różnorodności w diecie. Oferuję ci Mój ulubiony przepis na kotlety z dynią. Są nie tylko bardzo smaczne, ale także bardzo piękne dzięki jasnemu, bogatemu kolorowi.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę, ziemniaki i dynię i zetrzyj wszystkie warzywa na drobnej tarce.
Dodaj sól i odstaw mieszaninę na 7 minut, a następnie wyciśnij sok.
Dodaj posiekane zioła, czosnek i ulubione przyprawy. Używam wędzonej papryki i chmielu suneli.
Powoli łyżką dodaj mąkę i wymieszaj, aby uzyskać konsystencję. Zajmuje mi to około 5 łyżek, ale wszystko zależy od soczystości warzyw.
Uformuj małe placki i smaż je na średnim ogniu, aż będą złote – około 3 minuty z każdej strony. W razie potrzeby najpierw obtocz je w bułce tartej lub sezamie.
Umieść kotlety w naczyniu do pieczenia i wyślij na 15-20 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni.