dania główne 15.08.2022

owsianka kukurydziana z serem i skwarkami

20 min
4 porcje
Owsianka kukurydziana z serem i skwarkami
Nadia Kowalska, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu polecam użycie słonego sera solankowego według własnego gustu. Idealnie, jeśli możesz znaleźć kozę lub owcę. A jeśli dodasz również pachnące skwarki, nikt nie będzie w stanie oprzeć się takiej owsiance kukurydzianej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj smalec i smaż na złoty kolor.

Zagotuj wodę, stopniowo dodawaj płatki, mieszając i gotuj owsiankę przez 5 minut.

Dodaj jogurt i gotuj przez kolejne 5-7 minut, aż będzie miękki.

Dodaj 2/3 startego sera i pozwól owsiance trochę zaparzyć pod przykryciem.

Posyp pozostałym serem i skwarkami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy