dania główne 07.02.2022

Rolada z indyka z fetą i orzechami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada z indyka z fetą i orzechami
Magrig, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz oryginalne dania, ale ściśle przestrzegasz właściwego odżywiania – spróbuj takiej bułki z indyka z fetą i orzechami. Jest lekki, smaczny, niezwykły i na pewno zaskoczy nawet wybrednych smakoszy. Jest szczególnie dobry z sosem jagodowym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozpakuj pierś z indyka, ubij trochę i posyp przyprawami.

Zetrzyj fetę widelcem i wymieszaj z orzechami laskowymi i posiekanymi ziołami. Dodaj czosnek lub chili do smaku.

Połóż nadzienie na krawędzi piersi, zwiń ciasną rolkę i zawiń w folię.

Piecz bułkę w piekarniku przez około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy