Jeśli lubisz oryginalne dania, ale ściśle przestrzegasz właściwego odżywiania – spróbuj takiej bułki z indyka z fetą i orzechami. Jest lekki, smaczny, niezwykły i na pewno zaskoczy nawet wybrednych smakoszy. Jest szczególnie dobry z sosem jagodowym.
Składniki
- pierś z indyka - 600 g
- feta - 150 g
- orzechy laskowe - 80 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozpakuj pierś z indyka, ubij trochę i posyp przyprawami.
Zetrzyj fetę widelcem i wymieszaj z orzechami laskowymi i posiekanymi ziołami. Dodaj czosnek lub chili do smaku.
Połóż nadzienie na krawędzi piersi, zwiń ciasną rolkę i zawiń w folię.
Piecz bułkę w piekarniku przez około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy