dania główne 02.02.2022

Gruzińskie skrzydełka z kurczaka w piekarniku

50 min
6 porcji
Gruzińskie skrzydełka z kurczaka w piekarniku
Vadym, stock.adobe.com
0

Jeśli jesteś koneserem kuchni gruzińskiej, koniecznie wypróbuj ten przepis. Pyszne, umiarkowanie pikantne i soczyste skrzydełka są przygotowywane po prostu. Umieść je z przyprawami w rękawie i upiecz. Dostosuj stopień rumienia do swoich upodobań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz skrzydełka z kurczaka, osusz i umieść w misce.

Pokrój czosnek w poprzek na dwie połówki.

Sparzyć cytrynę wrzącą wodą, osuszyć i pokroić w plasterki.

Wymieszaj skrzydełka, sól, przyprawy i olej.

Włóż skrzydełka do rękawa, dodaj czosnek i cytrynę. Zawiąż mocno i pozostaw na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.

Piecz skrzydełka przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Ostrożnie odetnij rękaw i zrumień skrzydła przez kolejne 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy