
Bardzo smaczne babeczki uzyskuje się na kwaśnej śmietanie. Ten przepis wydaje mi się jeszcze wygodniejszy niż klasyczny. Szczególnie radzę go początkującym, którzy dopiero zaczynają swoją znajomość gotowania. Wypróbuj i doceń całą jego prostotę!
Składniki
- mąka - 2 szklanki
- jaja kurze - 2 kawałki
- śmietana - 120 g
- masło (miękka) – 50 g
- proszek do pieczenia ciasta - 0,5 łyżeczka
- cukier - 150 G
- sól - 0,25 łyżeczka
- wanilina - na czubku noża
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem i solą na średniej prędkości miksera.

Nie przestając ubijać, dodaj stopione masło, śmietanę i wanilinę.

Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj.

Napełnij przygotowane kokilki ciastem, pozostawiając jedną trzecią luźną.

Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy