Kiedy chcesz czegoś egzotycznego, z tropikalnymi i azjatyckimi akcentami-Gorąco polecam spróbować sosu z mango. Idealnie pasuje do mięsa w każdej formie. Teraz coś podobnego można znaleźć w sklepach, ale smak jest zupełnie inny.
Składniki
- Mango - 2 kawałki
- woda - 150 ml
- sok z limonki - 1 łyżeczka
- skrobia kukurydziana - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- cukier - 0.5 łyżeczka
- papryka - 1 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i pokrój Mango.
Dodaj 100 ml wody, soku z limonki i przypraw i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
Odrzuć wszystko za pomocą popychacza.
Rozcieńczyć skrobię w pozostałej wodzie, wlać do sosu i wymieszać.
Zdejmij go z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy