W rzeczywistości do klasycznego Cezara idzie sałata rzymska, ale w życiu codziennym można używać dowolnych mieszanek i sałatek. Proponuję spróbować tej obfitej i aromatycznej wersji ze szpinakiem, kurczakiem i smażonym boczkiem.
Składniki
- Mieszanka sałatek - 100 g
- szpinak - 100 g
- krakersy - 100 g
- jaja przepiórcze - 6 sztuk
- kurczak - 200 g
- pomidory koktajlowe - 140 g
- boczek - 4 plasterek
- ser - 100 g
- papryka - 1 łyżeczka
- SOS (Cezar) – 80 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubić kurczaka, usmażyć z obu stron i doprawić do smaku. Pokrój go w paski.
Osobno usmaż cienkie plasterki boczku.
Gotuj jajka przepiórcze na twardo przez około 4 minuty po ugotowaniu.
Pokrój jajka i wiśnie na połówki lub kliny.
Umieść wszystkie składniki na talerzach i posyp sałatkę startym serem.
Udekoruj Cezara mieloną papryką i podawaj z sosem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy