Planujesz specjalne menu? Dodaj do tego niesamowitą sałatkę "fajerwerki". Przygotowuje się go z krewetek, ziół i egzotycznych owoców. Niesamowite połączenie różnych smaków i aromatów. Takie danie na długo zostanie zapamiętane przez twoich gości.
Składniki
- krewetki (schłodzone) – 400 g
- awokado (dojrzały) – 1 rzecz
- Mango (dojrzały) – 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 200 g
- rukola - 30 g
- Mieszanka sałatkowa - 100 g
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sok z cytryny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól morska - do smaku
- woda (wrząca woda) – 800 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Krewetki opłucz wrzącą wodą, obierz i skrop sokiem z cytryny.
Rukolę i mieszankę sałatek opłucz, strząśnij z wody i rozłóż na ręczniku na 15 minut.
Mango, awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Usuń pomidory koktajlowe z gałązki, obierz łodygi i pokrój na pół.
Połącz krewetki, rukolę, pomidory, mango, awokado i sałatkę.
Dodaj sól, mielony pieprz, oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj szczypcami do sałatek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy