sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozy, czerwonej papryki i marynowanej cebuli

20 min
3 porcje
Sałatka z funchozy, czerwonej papryki i marynowanej cebuli
Joanna, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz kuchnię azjatycką, koniecznie wypróbuj tę przepyszną sałatkę. Nawet ci, którzy po raz pierwszy znaleźli się w kuchni, będą mogli go ugotować. Wykonuj czynności konsekwentnie, upewnij się, że wypróbowałeś tankowanie, a na pewno odniesiesz sukces.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść funchozę na patelni, zalej wrzącą wodą i przykryj na 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka i spłucz.

Pokrój czerwoną paprykę i obraną fioletową cebulę.

Wymieszaj cebulę z sokiem z cytryny i cukrem. Przykryj folią spożywczą i pozostaw do marynowania na 10 minut.

Osobno wymieszaj olej, sól, sos rybny, ocet ryżowy, imbir i czosnek przepuszczony przez prasę.

Połącz funchozę, czerwoną paprykę i marynowaną cebulę.

Wlej przygotowany sos, wymieszaj i wstaw do lodówki na 20 minut. Do gotowej sałatki można dodać zioła, nasiona lub orzeszki ziemne.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy