Pyszna i prosta sałatka na każdą okazję. Można go podać na świątecznym stole, przygotować na lunch lub zabrać ze sobą do pracy. Jedna porcja dania wystarczy na pełnowartościową przekąskę z jedzeniem bezmięsnym lub dietetycznym.
Składniki
- kalmary (gotowane) – 2 tusze
- krewetki (schłodzone) – 200 g
- paluszki krabowe - 150 g
- ziemniaki (gotowane) – 200 g
- seler (łodygi) – 150 g
- sok z cytryny - 1 art.
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Krewetki opłucz wrzącą wodą i obierz.
Pokrój kalmary, paluszki krabowe, seler i obrane ziemniaki.
Umieść kalmary i krewetki w osobnym naczyniu i skrop sokiem z cytryny.
Wszystko wymieszaj, dodaj zmielony pieprz, sól i olej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy