Jest tak wiele odmian sałatek z tuńczykiem, że nie można ich powtarzać przez tygodnie. A wszystko dlatego, że jest to bardzo uniwersalny składnik, który dobrze komponuje się z różnymi warzywami i ziołami. Dziś proponuję taki przepis!
Składniki
- tuńczyk - 2 banki
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 180 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- rzodkiewka - 8 sztuk
- kukurydza - 100 g
- sałata - 1 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dowolnie, ale mniejsze, pokrój wszystkie warzywa. Dla dzieci nie możesz dodać cebuli.
Podziel również tuńczyka na kawałki i wymieszaj wszystko razem.
Dodaj posiekaną sałatę i kukurydzę i ponownie wymieszaj.
Dopraw sałatkę do smaku i skrop oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy