Jeśli do tej pory nie próbowałeś zrobić sałatki z arbuzem, to na próżno! Co więcej, nadaje się nie tylko do przepisów na słodkie owoce. Złap wariant z fetą, miętą i sokiem z limonki! A jeśli usuniesz balsamiczny i ostrą paprykę, spodoba się nawet dzieciom.
Składniki
- arbuz - 300 g
- mięta - 0,5 pęczek
- Limonka - 0,5 kawałki
- feta - 80 g
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
- sól - 1 szczypta
- ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój arbuza w średniej wielkości kostkę i pozbądź się wszystkich pestek.
Drobno posiekaj miętę i wymieszaj z balsamicznym, sokiem z limonki, solą i ostrą papryką.
Pokrusz fetę i posyp kawałki arbuza na wierzchu.
Polej sałatkę dressingiem limonkowo-miętowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy