sałatki
22.01.2022
Sałatka z czerwonej ryby, fety, awokado i pomidorków koktajlowych
10 min
3 porcje
Ta sałatka spodoba się nawet tym, którzy są obojętni na czerwoną rybę. Świeży i piękny zaskakuje swoją wszechstronnością. Pamiętaj, aby dodać trochę orzeszków piniowych. Nadają iglasty aromat i niepowtarzalny kremowo-orzechowy smak.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 150 g
- feta - 200 g
- awokado - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 150 g
- szpinak (baby) – 100 g
- orzeszki piniowe - 1 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- olej kukurydziany - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę, pomidory i ser.
Awokado obierz, posiekaj i skrop sokiem z cytryny.
Połącz szpinak, ryby, fetę, pomidory i awokado.
Sól, pieprz, dopraw olejem i delikatnie wymieszaj.
Połóż sałatkę na talerzu i posyp orzeszkami pinii.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy