sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa z czerwoną rybą i awokado

20 min
4 porcje
Sałatka warstwowa z czerwoną rybą i awokado
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Oszałamiająco piękna i pyszna sałatka na specjalną okazję. W przeciwieństwie do większości takich potraw, majonezu jest tu bardzo mało. Miesza się z miękkim serem i układa w jednej warstwie. Sałatka jest soczysta i nie tłusta.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę w drobną kostkę.

Awokado obrać, pokroić i skropić połową soku z cytryny.

Zetrzyj twardy ser i odłóż na bok do dekoracji.

Zetrzyj miękki ser, wymieszaj z posiekanym koperkiem i majonezem.

Połóż połowę ryby na talerzu. Dodaj czarny pieprz i sok z cytryny.

Następnie ułóż ryż i awokado warstwami.

Zrób kolejną warstwę miękkiego sera z majonezem i koperkiem.

Połóż pozostałą rybę, grubo posyp twardym serem i wstaw do lodówki na 1,5 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy