Przepyszny SOS sprawi, że mięso będzie jeszcze bardziej soczyste i smaczne. Do tego przepisu lepiej jest użyć świeżej żurawiny, ponieważ mrożona szybko traci swój kształt i pęka. Cukier może potrzebować więcej. Skoncentruj się na swoich upodobaniach.
Składniki
- żurawina - 500 g
- wino - 2 art.
- skrobia kukurydziana - 1 art.
- mielony cynamon - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- cukier - 100 G
- sól - do smaku
- woda - 200 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jagody żurawiny i umieść na małej patelni.
Dodaj wino, cukier, sól, przyprawy i 100 ml wody. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut po ugotowaniu.
Wymieszaj skrobię w 100 ml zimnej wody i wlej do sosu.
Mieszaj i podgrzewaj przez kolejne 1,5-2 minuty. Sos powinien dobrze zgęstnieć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy