sosy 03.02.2022

sos żurawinowy z całymi jagodami

25 min
4 porcje
Sos żurawinowy z całymi jagodami
teleginatania, stock.adobe.com
0

Przepyszny SOS sprawi, że mięso będzie jeszcze bardziej soczyste i smaczne. Do tego przepisu lepiej jest użyć świeżej żurawiny, ponieważ mrożona szybko traci swój kształt i pęka. Cukier może potrzebować więcej. Skoncentruj się na swoich upodobaniach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jagody żurawiny i umieść na małej patelni.

Dodaj wino, cukier, sól, przyprawy i 100 ml wody. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut po ugotowaniu.

Wymieszaj skrobię w 100 ml zimnej wody i wlej do sosu.

Mieszaj i podgrzewaj przez kolejne 1,5-2 minuty. Sos powinien dobrze zgęstnieć.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy