kapuśniak z kapustą w słoikach na zimę

35 min
4 porcje
Kapuśniak z kapustą w słoikach na zimę
p-fotography, stock.adobe.com
0

Historia kapuśniaka sięga odległego IX wieku. Od tego czasu popularność tego dania nie słabnie. Co więcej, zupa opatrunkowa jest przygotowywana nie tylko na obiad, ale także z powodzeniem konserwowana na zimę. Opowiadam świetny przepis na kapuśniak z kapustą w słoikach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę i obraną cebulę.

Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 3-5 minut.

Dodaj kaputę i gotuj pod przykryciem, aż zmniejszy się objętość.

Dodaj sól, przyprawy i wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym. Dusić przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i po 2 minutach zdejmij z ognia.

Włóż gorącą kapuśniak do przygotowanych słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy