galaretka Agrestowa z agarem agarowym

20 min
10 porcji
Galaretka Agrestowa z agarem agarowym
zigzagmtart, stock.adobe.com
0

Z ochroną "na ty"? Nie martw się, każdy może gotować według tego przepisu. Bądź ostrożny, przestrzegaj proporcji, a otrzymasz pyszną galaretkę z agrestu. W przypadku agaru agarowego można osiągnąć pożądaną gęstość w ciągu 15 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Agar-agar napełnij gorącą wodą i odłóż na bok na 10 minut.

Agrest zmielić w blenderze i przetrzeć przez sito.

Powstałe puree wymieszaj z cukrem i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Dodaj kwas cytrynowy, półfabrykat agarowo-agarowy i gotuj przez kolejne 3-5 minut.

Rozłóż gorącą galaretkę w czystych, suchych słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy