dżem malinowy tybetański

10 min
4 porcje
Dżem z malin tybetańskich
Iryna, stock.adobe.com
0

Niestety maliny tybetańskie są rzadką rośliną. Ale jeśli nadal udało Ci się ją znaleźć, przygotuj się na zaskoczenie! Nawet zwykły dżem z malin tybetańskich to pyszny deser na granicy fantazji. Wypróbuj go raz i nigdy nie zapomnisz!

Składniki

  • Malina (tybetański) – 1 kg
  • cukier - 1 kg
  • kwas cytrynowy - na czubku noża

Przepis na gotowanie krok po kroku

Maliny Tybetańskie opłucz i zmiel w blenderze.

Dodaj cukier, wymieszaj i pozostaw na 30-40 minut, aby kryształy miały czas na rozpuszczenie.

Umieść garnek na małym ogniu, zagotuj i dodaj kwas cytrynowy.

Gotuj przez 3-5 minut, włóż do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy