marynowane liście buraków na zimę

30 min
3 porcje
Marynowane liście buraków na zimę
0

Mówiąc o niezwykłych sezonowych preparatach, chciałbym zwrócić uwagę na marynowane liście buraków. Można je dodawać do sałatek, kanapek lub stosować jako przystawkę. I jak ugotować tak niezwykłą ciekawostkę-powiem ci dalej w przepisie.

Składniki

  • buraki - 3 pęczek
  • czosnek - 3 ząbki
  • woda - 1.5 L
  • ocet - 6 art.
  • sól - 1.5 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wierzchołki, pokrój losowo i włóż do sterylnych słoików.

Dodaj posiekany czosnek i ocet.

Zagotuj wodę z solą, wlej do słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy