Jednym z najlepszych sosów do kaczki jest pomarańczowy. Doskonale uzupełnia jej odpowiednio ugotowane delikatne mięso. Wypróbowałem kilka różnych opcji, a dziś powiem ci szczegółowo, jak przygotować najbardziej udaną z nich.
Składniki
- pomarańczowy - 1 rzecz
- śmietana - 150 ml
- sól - 2 szczypta
- miód - 1.5 art.
- bulion mięsny (lub tłuszcz z kaczki) – 4-5 art.
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyciśnij sok z pomarańczy.
Wymieszaj z bulionem, dodaj trochę skórki i zagotuj masę.
Wlej śmietanę i gotuj przez chwilę na małym ogniu, mieszając.
Dodaj miód, sól i pieprz do smaku.
Możesz dodać likier pomarańczowy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy