Piękny codzienny japoński przepis dla miłośników kuchni azjatyckiej! Paluszki krabowe i krewetki trafiają do tej sałatki, więc gotuje się bardzo szybko. Do dekoracji radzę używać wodorostów lub zielonej cebuli.
Składniki
- kapusta pekińska - 1 Kochan
- marchew - 1 rzecz
- paluszki krabowe - 250 g
- krewetki (oczyszczone) – 250 g
- marynowany imbir - 50 g
- olej sezamowy - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj kapustę i zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce.
Dopraw do smaku i rozgnieć rękami.
Gotuj krewetki przez kilka minut do miękkości i grubo posiekaj paluszki krabowe.
Włóż je do sałatki i umieść tam płatki marynowanego imbiru.
Skrop wszystko olejem sezamowym. Możesz podawać w ten sposób lub z sosem teriyaki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy