Sałatki warzywne zawsze wywołują apetyt jednym rodzajem. Są jasne, piękne, soczyste i chrupiące. Tym razem proponuję dodać dwie skórki na raz – trochę grzybów i fety. A jednocześnie powiem Ci, jak wypełnić takie danie.
Składniki
do sałatki:
- Grzyby - 300 g
- awokado - 2 kawałki
- oliwki - 2 garści
- feta - 150 g
- pomidory - 2 kawałki
- sałata - 0.5 pęczek
- pietruszka - 0.5 pęczek
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
do tankowania:
- oliwa z oliwek - 2 art.
- musztarda Dijon - 1 art.
- miód - 1 art.
- sok pomarańczowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj wszystkie warzywa i grzyby. Losowo posiekaj warzywa.
Lekko podsmaż grzyby na grillu lub nieprzywierającej patelni.
Dodaj oliwki i kostki fety.
Połącz składniki dressingu i polej sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy