Trudno nazwać ziemniaki tradycyjnym nadzieniem do chaczapuri, ale kto powstrzymuje nas przed eksperymentowaniem? Zwłaszcza jeśli potrzebujesz bardzo satysfakcjonującego Dania. Wtedy jest to ogólnie jedna z najlepszych opcji. Jednocześnie powiem Ci, jak zrobić wszystko w pośpiechu z chleba pita!
Składniki
- Pita - 2 liścia
- ziemniaki - 250 g
- Zieleń - 1 pęczek
- jaja kurze - 1 rzecz
- śmietana - 3 art.
- Suluguni - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki i zetrzyj na puree ze śmietaną.
Dodaj posiekane warzywa, jajko i połowę startego suluguni.
Wytnij okrąg z jednego arkusza pita, aby pasował do kształtu.
Umieść cały arkusz w formie, a na nim nadzienie ziemniaczane.
Przytnij i zawiń wewnątrz krawędzi, przykryj i posyp pozostałym serem.
Piecz chaczapuri w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy