pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z ziemniakami i ziołami pita

45 min
4 porcje
Chaczapuri z ziemniakami i ziołami pita
kalyanby, stock.adobe.com
0

Trudno nazwać ziemniaki tradycyjnym nadzieniem do chaczapuri, ale kto powstrzymuje nas przed eksperymentowaniem? Zwłaszcza jeśli potrzebujesz bardzo satysfakcjonującego Dania. Wtedy jest to ogólnie jedna z najlepszych opcji. Jednocześnie powiem Ci, jak zrobić wszystko w pośpiechu z chleba pita!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ziemniaki i zetrzyj na puree ze śmietaną.

Dodaj posiekane warzywa, jajko i połowę startego suluguni.

Wytnij okrąg z jednego arkusza pita, aby pasował do kształtu.

Umieść cały arkusz w formie, a na nim nadzienie ziemniaczane.

Przytnij i zawiń wewnątrz krawędzi, przykryj i posyp pozostałym serem.

Piecz chaczapuri w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy