pieczenie 21.07.2022

chaczapuri ze szpinakiem i suluguni

40 min
4 porcje
Chaczapuri ze szpinakiem i suluguni
zhekos, stock.adobe.com
0

Wszyscy miłośnicy zieleni z pewnością docenią nadzienie ze szpinaku i suluguni. To już klasyczne połączenie do wszelkiego rodzaju wypieków, bułek i innych potraw. Tym razem proponuję przygotować w ten sposób chaczapuri z ciasta francuskiego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj suluguni i odłóż trzecią.

Posiekaj szpinak i czosnek w dowolny dogodny sposób, wymieszaj z główną częścią sera.

Rozwałkuj ciasto, pokrój i ułóż nadzienie. Uformuj chaczapuri w dowolny kształt i rozmiar.

Posmaruj je żółtkiem i posyp pozostałym serem.

Wyślij chaczapuri do piekarnika na 25 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy