Wszyscy miłośnicy zieleni z pewnością docenią nadzienie ze szpinaku i suluguni. To już klasyczne połączenie do wszelkiego rodzaju wypieków, bułek i innych potraw. Tym razem proponuję przygotować w ten sposób chaczapuri z ciasta francuskiego.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- szpinak - 250 g
- Suluguni - 150 g
- czosnek - 2 ząbki
- żółtka - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj suluguni i odłóż trzecią.
Posiekaj szpinak i czosnek w dowolny dogodny sposób, wymieszaj z główną częścią sera.
Rozwałkuj ciasto, pokrój i ułóż nadzienie. Uformuj chaczapuri w dowolny kształt i rozmiar.
Posmaruj je żółtkiem i posyp pozostałym serem.
Wyślij chaczapuri do piekarnika na 25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy