Khachapuri na ryazhenka-to niebanalne, wcale nie wygląda jak klasyka, ale bardzo smaczne! Aby danie było jeszcze ciekawsze, ugotujemy je na patelni zamiast w piekarniku. Nie martw się, nie czekają na Ciebie żadne trudności!
Składniki
do testu:
- ryazhenka - 250 ml
- sól - 0.5 łyżeczka
- soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
- Olej roślinny - 1 art.
- cukier - 0.5 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 500 g
do nadzienia:
- Suluguni - 250 g
- ser Adyghe - 250 g
- kolendra - 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wszystkie składniki ciasta, ugniataj, podziel na części i rozwałkuj.
Zetrzyj oba rodzaje sera, dodaj posiekane warzywa i ponownie wymieszaj.
Owinąć nadzienie tortillami, ponownie rozwałkować.
Smaż chaczapuri z obu stron na suchej patelni przez 7 minut na stronę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy