pieczenie 22.01.2022

babeczki z dyni piżmowej

1 godz. 0 min.
12 porcji
Babeczki dyniowe z orzechami
nikolaydonetsk, stock.adobe.com
0

Jedzenie powinno być nie tylko smaczne, ale także zdrowe! Dlatego proponuję zrobić babeczki dyniowe z orzechami na herbatę. Można je udekorować kremem, polać lukrem lub podawać w ten sposób. Przechowuj takie wypieki w temperaturze pokojowej przez 3-4 dni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię, nasiona i zetrzyj.

Wymieszaj orzechy, osusz przez kilka minut na patelni i zmiel w blenderze.

Miękkie masło wymieszać z cukrem i solą, ubijać mikserem 4-5 minut.

Bez przerywania pracy miksera dodaj po jednym na raz jajka. Masa powinna być jednorodna.

Dodaj dynię, orzechy, skórkę i mąkę zmieszaną z sodą. Wszystko dobrze wymieszaj.

Umieść babeczki w przygotowanych foremkach, wypełniając je w dwóch trzecich.

Piec przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy