sałatki 22.01.2022

sałatka mięsna z cielęciny, awokado, pomarańczy i papryki

20 min
4 porcje
Sałatka mięsna z cielęciny, awokado, pomarańczy i papryki
Yaruniv-Studio, stock.adobe.com
0

Wykwintna sałatka na specjalną okazję. Połączenie soczystej wołowiny, warzyw i owoców po prostu zachwyca! Możesz wymieszać wszystkie składniki razem lub ułożyć kawałki awokado, tworząc ogrodzenie do sałatki. Dzielę się szczegółami przepisu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz stek cielęcy, obierz i dokładnie osusz.

Posyp solą, mielonym pieprzem i pozostaw na 10-15 minut w temperaturze pokojowej.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż cielęcinę na szybkim ogniu przez 1,5 minuty z każdej strony.

Połóż mięso na desce i pokrój.

Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Pokrój pomidory, obrane pomarańcza i papryka.

Połącz sałatkę, awokado, pomarańczę, cielęcinę i warzywa.

Dodaj sezam, mielony pieprz, sól, oliwę z oliwek i sos sojowy. Delikatnie wymieszaj sałatkę za pomocą specjalnych szczypiec.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy