sałatki 22.01.2022

Sałatka z marynowanej ryby, papryki i koreańskiej marchewki

35 min
4 porcje
Sałatka z marynowanej ryby, papryki i koreańskiej marchewki
Alexandr Milodan, stock.adobe.com
0

Obfita i prosta sałatka. Możesz użyć dowolnej ryby. A jeśli nie masz czasu na marynowanie, kup gotowy w sklepie. Upewniam się, że skóruję i usuwam pestki. Tutaj jest już kwestia techniki, ale wygodniej jest mi pracować z małymi kawałkami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrożoną rybę opłucz, wypatrosz, pokrój na małe kawałki i obierz.

Wlej ocet, przykryj i pozostaw do marynowania na 1,5 godziny.

Dodaj sól, cukier, liść laurowy, olej roślinny i wymieszaj. Pozostaw do marynowania na kolejne 1,5 godziny.

Paprykę obrać i pokroić na małe kawałki.

Wymieszaj gotową rybę z koreańską marchewką i papryką.

Dodaj sos sojowy, sól, mielony pieprz i wymieszaj. Zaparz sałatkę w lodówce przez 3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy