SOS pomidorowo-śliwkowy na zimę

1 godz. 0 min.
6 porcji
Sos pomidorowy i śliwkowy na zimę
Maryna, stock.adobe.com
0

Sosy śliwkowe są często przygotowywane w Gruzji. Doskonale uzupełniają kebaby, kebaby i inne dania mięsne. Proponuję kontynuować refleksję na ten temat i przygotować sos z pomidorów i śliwek. Można go podawać natychmiast lub zamykać w słoikach na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śliwki przekrój na pół i obierz.

Pokrój pomidory na duże kawałki.

Ułóż śliwki i pomidory na patelni.

Dodaj wodę i gotuj przez 20 minut.

Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby usunąć nasiona i skórki.

Pachnące puree wymieszaj z cukrem, solą, przyprawami i posiekanym czosnkiem.

Gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

Dodaj ocet, wymieszaj i natychmiast włóż do słoików. Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy