Smaczniejsza ryba pieczona w całości może być tylko ta sama ryba nadziewana pysznym nadzieniem. Oferuję świetny przepis na przykładzie różowego łososia. Dzięki pergaminowi soki nie wyciekną. Danie jest delikatniejsze, a naczynia, blacha do pieczenia i piekarnik nie muszą być później boleśnie myte.
Składniki
- różowy łosoś - 1 rzecz
- ser - 100 g
- Zieleń - 4 gałązki
- czosnek - 2 ząbki
- papryka - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść i wypatrosz całą rybę, opłucz i natrzyj olejem z przyprawami.
Wykonaj nacięcia po bokach i połóż różowego łososia na pergaminie.
Zetrzyj ser, posiekaj czosnek i zioła, posiekaj paprykę.
Wymieszaj to wszystko i nadziewaj brzuch różowego łososia.
Zawiń rybę w pergamet i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy