dania główne 25.01.2022

nadziewany różowy łosoś w pergaminie

50 min
4 porcje
Nadziewany różowy łosoś w pergaminie
trendyrowdy, stock.adobe.com
0

Smaczniejsza ryba pieczona w całości może być tylko ta sama ryba nadziewana pysznym nadzieniem. Oferuję świetny przepis na przykładzie różowego łososia. Dzięki pergaminowi soki nie wyciekną. Danie jest delikatniejsze, a naczynia, blacha do pieczenia i piekarnik nie muszą być później boleśnie myte.

Składniki

  • różowy łosoś - 1 rzecz
  • ser - 100 g
  • Zieleń - 4 gałązki
  • czosnek - 2 ząbki
  • papryka - 2 kawałki
  • przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i wypatrosz całą rybę, opłucz i natrzyj olejem z przyprawami.

Wykonaj nacięcia po bokach i połóż różowego łososia na pergaminie.

Zetrzyj ser, posiekaj czosnek i zioła, posiekaj paprykę.

Wymieszaj to wszystko i nadziewaj brzuch różowego łososia.

Zawiń rybę w pergamet i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy