Nie można znaleźć najlepszego przepisu na klopsiki dla dzieci lub diety! Indyk jest nieco delikatniejszy i bardziej soczysty niż kurczak, więc nie będą suche. Ponadto dobrze wchłania smak i aromat przypraw w sosie pomidorowym.
Składniki
- mielony Indyk - 500 g
- cebula - 60 g
- marchew - 60 g
- ryż - 70 g
- woda - 200 ml
- pasta pomidorowa - 1,5 art.
- mąka - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- pietruszka - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż cebulę i marchewkę przez maszynkę do mięsa i dodaj do mielonego mięsa.
Ugotuj ryż do połowy ugotowany, wyślij tam, dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.
Wymieszaj mąkę z koncentratem pomidorowym, podgrzej na patelni, wlej wodę i wymieszaj sos.
Uformuj małe klopsiki i włóż do gotującego się pomidora. Dusić przez 10 minut na dużym ogniu.
Zmniejsz ogień do średniego i gotuj naczynie przez kolejne 25 minut pod przykryciem. Udekoruj posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy