W rzeczywistości patelnia daje o wiele więcej możliwości niż na pierwszy rzut oka. Nawet delikatna zapiekanka z twarogu bananowego jest łatwa do przygotowania bez żadnych piekarników i powolnych kuchenek. Mówię więcej w przepisie!
Składniki
- jaja kurze - 2 kawałki
- banany - 160 g
- twaróg - 350 g
- mąka - 3 art.
- śmietana - 60 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg z bananem w blenderze.
Ubij jajka ze śmietaną i wymieszaj obie masy.
Dodaj przesianą mąkę. Rozłóż ciasto na natłuszczonej patelni.
W razie potrzeby udekoruj plasterkami bananów.
Smaż zapiekankę na małym ogniu. Gdy jedna strona dobrze się zrumieni, odwróć i smaż, aż będzie miękka.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy